Markkinataloudessa ei kannata jakaa ilmaisia neuvoja

Tähän piti tulla postaus siitä, miten Suomen rautatieliikennettä olisi voitu kehittää vastaamaan yhä useamman matkailijan haluun matkustaa ilman lentämistä. Alkupontena tälle olisi ollut tuoreen hallitusohjelman yksi hienoimpia yksittäisiä kirjauksia:

Toteutetaan sähköistys Kemi–Laurila–Haaparanta välillä. … Sähköistys avaa yhteyden Pohjois-Ruotsin kautta rahti- ja matkustajaliikenteelle Eurooppaan ja Jäämerelle. Ratayhteys mahdollistaa uuden kuljetusreitin, palvelee teollisuutta ja avaa potentiaalia myös rajat ylittävään matkustajaliikenteeseen.

Kirjoitin blogin samasta aiheesta  runsas vuosi sitten, mutta olen aivan varma, ettei sillä ollut mitään vaikutusta asiaan, koska kirjoitus keräsi reippaasti alle sata lukukertaa. Markkinataloudessa kun elämme, niin ilmaisten neuvojen jakaminen ei kannata. Kukaan ei usko neuvoja, josta ei ole maksanut itsensä kipeäksi.

Väittelin Suomen hiilidioksidipäästöistä kymmenisen vuotta sitten vuonna 2009. Toiveeni siitä, että asiantuntemukseni haluttaisiin hyödyntää on kasvanut sitä mukaa, kun ymmärrys meneillään olevasta ilmastokriisistä on lisääntynyt, Nyt en enää jaksa tyrkyttää osaamistani. Olen käytettävissä korvausta vastaan, jos asiantuntemustani kaivataan, mutta en enää hae mihinkään. Ellei runsaan parin kymmenen vuoden aikana kertynyttä osaamistani tarvita, niin pelastakaa ilmasto keskenänne. Näillä näkymin tämä oli viimeinen asiasta kirjoittamani blogi, Siirryn kepeisiin lifestyle-asioihin ja lyön rahoiksi.

IMG_5066

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s