Bonk Business Inc: Tarinatalouden edelläkävijä

Uudenkaupungin päivämme jatkuiIMG_5943 Bonk-museossa. Joku voisi kenties kuitata tätä anjovisvoimalla käyvää kokonaisvaltaista taideinstallaatiota vanhana vitsinä. Väitän kuitenkin, että se on nyt ajankohtaisempi kuin koskaan. Aikaansa edellä olleena se tuli ennustaneeksi tulevaisuutta, joka on meidän nykyisyytemme –  valitettavasti. Jo 1990-luvulla, ennen kuin tarinataloudesta puhuttiin ja Nokian insinöörit luulivat vielä, että tärkeintä on tehdä maailman paras ja kestävin puhelin, Bonk Business Inc:ssä tiedettiin, että tärkeintä on hyvä tarina.

 

Hyvä esimerkki tästä on konsernin menestyksekäs Raba Hiff -tuotesarja, jonka tuotteet eivät voi mennä rikki, koska ne eivät ole koskaan toimineetkaan. Melkoinen ajansäästö verrattuna useimpiin markkinoilla oleviin tuotteisiin, jotka menevät rikki vasta kun takuu on rauennut.

IMG_5924

Hyvässä tarinassa on myös oIMG_5942.JPGpetus. Nykyiseen biotaloushuumaan sellaisen tarjoaa, kuinka yhtiön alkuaikojen menestystuotteen anjovisöljyn tuotanto ajoi seudun anjoviskannan sukupuuttoon. Tällä kertaa selvittiin kuitenkin säikähdyksellä, sillä jättianjoviksen tuonnin avulla yhtiön tarina saattoi jatkua.

Anjovisöljystä, kuten ei biotaloudesta ylipäätänsä, ei kuitenkaan ole maailman energiantarpeen ratkaisijaksi. Sen suhteen laittaisin toivoni pikemminkin Bonk-yhtiön  vihanpurkituskoneen varaan. Siinäpä olisi ollut oiva lahja juuri maassamme vierailleelle Donald Trumpille, jonka twiittien vihalla lämmittäisi varmaan yhden kokonaisen osavaltion. Jos tällaisia koneita saisi kytkettyä internettiin, niin (epä)sosiaalisen median kollektiivinen viha riittäisi varmaan koko maailman energiantarpeen tyydyttämiseksi.

IMG_5954.JPG

Seuraavassa kohteessa tuijotamme kattoon!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mainokset

Yksi vastaus artikkeliiin “Bonk Business Inc: Tarinatalouden edelläkävijä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s