Ahtiumista alkuperäisen Talvivaaran kunnianpalautukseen

Terrafamen edustajat ovat jo aiemmin ilmoittaneet, etteivät halua tulla yhdistetyksi Talvivaaraan, mikä on ymmärrettävää, sillä nyt myös Talvivaaran Kaivosyhtiö on ilmoittanut ettei halua tulla assosioiduksi itseensä. Aivoriihen tuloksen perusteella yhtiön uudeksi nimeksi on tulossa Ahtium.

Veden jumala Ahti itse tuskin tätä nimenmuutosta arvostaa, sillä Talvivaaran kaivosyhtiö on lähinnä kunnostautunut hänen valtakuntansa saastuttamisessa. Uudelleennimetty yhtiö aikoo hakea uutta liiketoimintaa mm. vedenpuhdistuksen ratkaisuista, mikä aiempaa historiaa ajatellen voi tuntua oudolta, mutta ainakin heillä on asiantuntemusta siitä, mitä ei pidä tehdä.

Ahdin todennäköisestä vastustelusta huolimatta pidän tätä hyvänä uutisena. Minua on pitkään risonut se, että yksi Kainuun vaarajakson hienommista metsistä on tullut assosioiduksi suolakaivoksen kanssa. Talvivaaran kaivosyhtiön nimenvaihto tarjoaa oivan mahdollisuuden tämän hienon metsän kunnianpalautukseen. Samalla olisi aika laajentaa nykyinen pieni suojelualue sisällyttämään kaikki alueen arvokkaat vanhat metsät, lehdot ja rehevät suot sekä muut arvokkaat luontotyypit.DSC_0377DSC_0375.JPG

DSC_0399DSC_0381.JPGDSC_0387.JPGDSC_0392Talvivaara3Arto009174.jpg

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s