Berneristä viis – Hallituksen epäluottamusäänestys tehdään kunnallisvaaleissa!

Ääni mille tahansa opposition edustajalle kunnallisvaaleissa on epäluottamusääni hallitukselle!

Tyrmistyin ensin, kun luin etteivät Vihreät lähde mukaan SDP:n ja vasemmistoliiton epäluottamuslauseeseen liikenne- ja viestintäministeri Anne Berneriä vastaan liittyen Finavian johdannaissopimussotkuihin.

Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtajan Krista Mikkosen selitys, jonka mukaan ryhmässä katsottiin, että yksittäistä ministeriä vastaan suunnatulle epäluottamuslauseelle ei nähdä tarvetta, koska tarkastusvaliokunta antoi jo mietinnössään hänelle moitteet ei lisää minun ymmärrystä pätkääkään. Heli Järvisen pidempi perustelu antaa jo vähän ymmärrystä:

Päädyimme ryhmässä yhteisenä ratkaisuna äänestämään tyhjää. Syitä siihen on monia. On äärimmäisen poikkeuksellista alistaa yksi ministeri epäluottamusäänestykseen. Jos on tyytymätön hallitukseen, on epäluottamus kohdistettava koko hallitukseen. Ministeri Bernerin vaihtaminen ei vaihda pääministeriä eikä hallituksen linjaa.”

Onneksi kansalaisilla on piakkoin käsillä mahdollisuus epäluottamusäänestykseen koko hallitusta vastaan.

Olen useaan otteeseen vastustanut ministereiden asettumista ehdolle kunnallisvaaleissa, perustellen sitä sillä, että se haittaa ministereiden työtä, luo eturistiriitoja ja vie keskustelun pois tärkeistä kunnallisista kysymyksistä. Mutta kun minua ei kerran kuunnella, niin olkoon sitten niin…

Jos arvon kansanedustajat niin haluavat, tehdään sitten kunnallisvaaleista hallituksen epäluottamusäänestys!

Äänestys tapahtuu siten, että jos tuomitset jotakin seuraavista asioista, niin äänestät tulevissa kunnallisvaaleissa ketä tahansa paitsi hallituspuolueiden edustajaa:

Huh, ei tässä taida olla mahdollista kirjoittaa täydellistä listaa, sillä syitä epäluottamuksen antamiselle hallitukselle lienee ainakin viisi miljoonaa. Voitte lisätä niitä kommentteihin alle, hyväksyn niitä sitä mukaa kun ehdin.

raatajatRaatajat rahanalaiset, Eero Järnefelt. Ateneumin taidemuseo (cc0)

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s