Suomessa asuu maailman fiksuin kansa!

joutensuoTurveinfo/Bioenergia ry kyselee josko ”Suomessa asuu maailman hölmöin kansa?” ja syöttää perän pajunköyttä. Minä taas uskon, että Suomessa asuu maailman fiksuin kansa; se tajuaa, että Suomen puhdas luonto tekee heistä maailman rikkaimpia. Se tajuaa millainen ylellisyys on se, että vesihanasta saa puhdasta ja juomakelpoista vettä. Se tajuaa millainen rikkaus on kun voimme mennä metsään ja soille virkistymään ja poimimaan marjoja. Satavuotiaan Suomen kunniaksi täydennämme suojelualueverkostoamme, varsinkin Etelä-Suomessa, jotta kaikilla olisi tähän mahdollisuudet tulevaisuudessa. Suomen kansa tajuaa, että luontomatkailu työllistää paitsi matkailusektoria myös paikallisia urakoitsijoita, joille kohteiden avaaminen ja kehittäminen tuo työtä.

Suomen kansa tajuaa kuinka tärkeää on, että meillä on ilmastonmuutoksen edetessä koskemattomia soita, jotka toimivat kuin jättimäiset pesusienet, jotka vedenvarastointikykynsä ansiosta toimivat tulvien tasaajina. Se tajuaa, että turvemaihin on sitoutunut suuria määriä hiiltä, jota vapautuu ilmakehään ojituksen jälkeen.  Kasvavista tulvista kärsivien maiden varoittavasta esimerkistä oppien ennallistamme jo ojitettuja soita.

Suomen kansa tajuaa, että määrätietoinen ilmastopolitiikka edistäisi suomalaisten tuotteiden ja palveluiden vientiä. Se tajuaa, että päättäväiset toimet kotimaisten kasvihuonekaasujen päästöjen vähentämiseksi loisivat ilmastoystävälliselle teknologialle ja osaamiselle välttämättömät kotimarkkinat, joilta ponnistaa maailmalle. Se loisi Suomeen enemmän ja entistä merkityksellisempää työtä. Se olisi myös parasta mahdollista mainosta suomalaiselle osaamiselle, ja houkuttelisi siten myös kansainvälisiä huippuammattilaisia ja yrityksiä Suomeen. Sähköautoja suosimalla houkuttelemme esimerkiksi Teslan rakentamaan akkutehtaansa Suomeen. Se jo yksistään loisi tuhansia työpaikkoja

Suomen kansa tajuaa, että mitä kauemmin päästövähennyksiä lykätään, sitä suuremmat päästövähennykset tullaan tarvitsemaan tulevaisuudessa. Tämä tulee takaamaan valtavat liiketoimintamahdollisuudet ja työpaikkoja edelläkävijöille, joiksi itsemme luemme.

2 vastausta artikkeliin “Suomessa asuu maailman fiksuin kansa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s